Over ons
Over ons
Namens de Familie is opgezet vanuit de wens van slachtoffers en nabestaanden om tijdens een crisissituatie meer grip te krijgen op de beeldvorming. Uit gesprekken bleek dat veel mensen niet goed weten hoe zij op zo’n moment om moeten gaan met media. Gebrek aan media-ervaring kan leiden tot een gevoel van machteloosheid. Keuzes of uitspraken kunnen negatief uitpakken en langdurig de beeldvorming bepalen.
Initiatiefnemers
Namens de Familie is ontstaan vanuit de nasleep van twee ingrijpende gebeurtenissen: de verdwijning van Job Lips in 2011 en de verdwijning van Anne Faber in 2017. Mediaman Roek Lips, de vader van Job, kreeg na de verdwijning van zijn zoon het idee om slachtoffers en nabestaanden bij vermissingen en calamiteiten bij te staan in de omgang met de media.
Terwijl hij dat initiatief samen met Frank Tebbe (in het dagelijkse leven werkzaam bij het Rode Kruis), aan het vormgeven was, kruiste zijn pad dat van Evy Khouw en Hans Faber. Hans is de oom van Anne en net als Evy werkzaam bij Slachtofferhulp Nederland. Zij waren samen met Ad Sanders en Bernhard Jens van de politie Midden-Nederland met een soortgelijk initiatief bezig.
Alle betrokkenen hebben de krachten gebundeld om Namens de Familie op te richten onder de vlag van Slachtofferhulp Nederland.

Evy Khouw

Ad Sanders

Frank Tebbe

Hans Faber

Bernhard Jens

Roek Lips
Hulp van ervaren media-adviseurs
Namens de Familie werkt met ervaren media-adviseurs die families en naasten begeleiden bij grootschalige media-aandacht. De adviseurs hebben ervaring in crisiscommunicatie, woordvoering en kennis van media.